Fóra Livechaty.cz

Úplná verze: Problém s osvětlením
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Zdravím všechny, mým největším problémem je osvětlení mého domácího pracoviště. Když použiji obyčejnou lampičku tak mám obraz moc tmavý a naopak, když použiji silnější světlo třeba halogen tak jsem na kameře přesvícená a obraz je snad ještě horší. Prosím poraďte mi jak nejlépe docílit osvětlení jako mají studia.

Předem děkuji za odpověď.
Ahojky Cassie,
bohužel osvětlení je asi největší problém všech dívek pracujících ze svého domova. Docílit stejného osvětlení jako ve studio je v domácím prostředí téměř neřešitelný problém. Ve studiích je mnoho zářivek na 1 pokoj jak nad modelkou tak většinou i před ní.

Pokud ti mohu poradit mrkni se po internetu na e-shopy, které prodávají vybavení pro fotomodeling a mrkni na lampy tak do 250WATů, určitě lampu nenatáčej přímo na sebe a to proto, že by jsi byla přesvícená. Je dobré využít odrazu například od stěny a nebo od tzv deštníku, který také prodávají v potřebách pro fotomodeling. Pokud za tebou vznikne stín, budeš ještě potřebovat přídavné světlo k přesvícení stínu.

Snad ti moje rady budou k užitku.
Ahoj Cassie, ozvi sa mi na mail, poslem ti schemu ako si mozes rozmiestni lampy na domacom mieste tak, aby si nemala tiene a zaroven mala jasny obraz plny sytych farieb.

Sára

Stačí míš šikovného kamaráda nebo přítele, který ti navrtá několik potřebných osvětlení - natahovací s ramenem, že máš světlo krásně nad sebou v dostatečné intenzitě. Pak jen stačí doplnit trochu ze stran a výsledek je víc než dostačující,,,samozřejmě investuj do úsporných žárovek,,,